Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Saturday 29 February 2020, 02:44:44 pm

Login with username, password and session length

CLICK HERE for the The official Endian Roadmap and Issue tracker
13976 Posts in 4258 Topics by 6056 Members
Latest Member: bubblefish
Search:     Advanced search
+  EFW Support
|-+  Support
| |-+  EFW SMTP, HTTP, SIP, FTP Proxy Support
| | |-+  EFW 3.0 - web filter update is working or not?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: EFW 3.0 - web filter update is working or not?  (Read 53897 times)
thaobn20
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 14


« Reply #15 on: Thursday 20 February 2014, 09:28:37 pm »

How do you it?
In proxy log, i don't see url or filter web
Logged
ghenton
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 6


« Reply #16 on: Friday 21 February 2014, 03:56:16 pm »

as far as I can see the squid and c-icap modules are loaded, but  my proxy logs are empty. I have jumped ship until this is resolved.



Logged
kieronrob
Full Member
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 57


« Reply #17 on: Friday 21 February 2014, 04:43:50 pm »

Hi,

A simple question, but have you enabled logging under the proxy? The menu is under Proxy ---> Log settings.

If these are enabled then you should see usage by ip address and URL

Regards,

Kieron
Logged
ghenton
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 6


« Reply #18 on: Saturday 22 February 2014, 02:30:41 pm »

yes proxy logging is on
no log is blank
I do have activity on other logs anti-virus, intrusion, etc.


Logged
dda
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 227


« Reply #19 on: Tuesday 25 February 2014, 09:17:43 am »

Ok after a little mix up (my fault) I verified that the content filter is in fact working.
Logged
mhLearn
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #20 on: Tuesday 25 February 2014, 02:45:12 pm »

Hi guys,

I have the same issue, after turned on the http proxy, all clients can't access internet. This used to be working fine on 2.5.1 and 2.5.2, but after upgraded to 3.0 on last week, it's not working anymore.

Checked the proxy log file, it's empty even have it turned on.

Checked the squid log, below lines are repeating,

FATAL: No valid signing SSL certificate configured for http_port 0.0.0.0:8080
Squid Cache (Version 3.3.Cool: Terminated abnormally.
CPU Usage: 0.087 seconds = 0.056 user + 0.031 sys
Maximum Resident Size: 23888 KB
Page faults with physical i/o: 25

Anyone can help? Thanks
Logged
dda
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 227


« Reply #21 on: Wednesday 26 February 2014, 01:21:51 am »

It was resolved by the last update.
Logged
mhLearn
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #22 on: Wednesday 26 February 2014, 09:44:41 pm »

hi dda,

it was not. i did the upgrade again on today, but problem remained. seems like there is some problem during upgrade.

squid-3.3.8-7.endian21.i586.rpm ######################################## [100%]
error: Failed to download packages:
error:     @yahoo.com:community@updates.endian.org/devel/pool/squid-3.3.8-7.endian21.i586.rpm: Unexpected size (expected 3175465, got 237568)
Logged
dda
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 227


« Reply #23 on: Thursday 27 February 2014, 03:27:08 am »

Page faults with physical i/o: 25  ----This sounds like a hard drive problem no??
Logged
dda
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 227


« Reply #24 on: Thursday 27 February 2014, 03:29:14 am »

Look at this thread with an error I got see if it helps you.
http://www.efwsupport.com/index.php/topic,3942.msg10638.html#msg10638
Logged
kieronrob
Full Member
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 57


« Reply #25 on: Thursday 27 February 2014, 07:20:06 pm »

Hi all,

I have been getting this same error when trying to update the content filter - sometimes it works first time and sometimes it doesn't.

I put another EFW in front of the one that was not updating and found that the site that the script calls for updates is more often than not refusing connections as it is overloaded.

The only possible way round this is to manually update and keep trying till you get a connaction. It's not elegant and we can hope the website improves its connectivity or webserver.

As it is a free service, it doesn't mean there are any guarantees on availability.

Perhaps someone can have a look at the script and see if it can be modified to try another service or do it manually from downloaded lists?

Logged
dda
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 227


« Reply #26 on: Friday 28 February 2014, 01:48:31 am »

I just realized mine hasn't updated since the 23rd of February.  I switched it to hourly so hopefully it will sort out itself.  Its free so we can't complain too much.  I am on a shoestring budget but hope to switch to a paid version at some point so until then I will have to grin and bear it.
Logged
phqr58
Full Member
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 31


« Reply #27 on: Monday 03 March 2014, 11:51:12 am »

I did an installation of Endian 3.0 (EFW_COMMUNITY-devel-3.0.0-201401151045) from zero.
The Proxy and I-cap filter the pages.
My problem is when I enable PROXY, transpartente or not, it takes 1.45 minutes to establish contact with any website. disable the proxy the display page without delay.
Unable to browse the internet, if every time I click on a link must wait until 1.45minutos in most cases.
Logged
kieronrob
Full Member
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 57


« Reply #28 on: Wednesday 05 March 2014, 12:26:45 am »

phqr58,

How many users are behind the proxy?
Logged
fporta044
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #29 on: Thursday 06 March 2014, 01:21:04 am »

Hello,
i have this error

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Using certificate in /var/efw/proxy/https_cert
FATAL: No valid signing SSL certificate configured for http_port 0.0.0.0:8080
Squid Cache (Version 3.3.Cool: Terminated abnormally.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

last iso updated installed (today 05 march 2014) from scratch
squid version is: 3.3.8.7

Can someone help me?
Logged
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

Page created in 0.115 seconds with 18 queries.
Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Design by 7dana.com