Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Saturday 17 August 2019, 09:00:24 pm

Login with username, password and session length

Visit the Official Endian Bug tracker  HERE
13935 Posts in 4243 Topics by 5975 Members
Latest Member: maironmendes
Search:     Advanced search
+  EFW Support
|-+  Support
| |-+  EFW SMTP, HTTP, SIP, FTP Proxy Support
| | |-+  Join Endian to AD
0 Members and 0 Guests are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Join Endian to AD  (Read 9489 times)
fsendoya
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 7


« on: Friday 11 March 2016, 08:06:36 am »

I need some help with ENDIAN 3.2.0alpha1, when i trying to join to Windows 2008 R2 Active directory, appears error FAILED TO JOIN DOMAIN. I follow the tutorial published on the ENDIAN support portal "Web Proxy - Authentication (NTLM)" posted by Ben, without any success. Anybody has an idea what is wrong???
Logged
Cambios
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #1 on: Saturday 19 March 2016, 12:50:43 am »

Same issue , same conditions. IMPOSIBLE!
Logged
kdouglas
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #2 on: Tuesday 29 March 2016, 10:40:33 am »

Same Issue,

I use Windows Server 2012 R2, In 3.0.5 version work but in this new version not .

Logged
vsappel
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 2


« Reply #3 on: Thursday 31 March 2016, 05:20:29 am »

Maybe wait for a new build, im was testing alpha to use in a small business but back to 3.0.5.
Logged
Di4bLo
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 39


« Reply #4 on: Monday 16 May 2016, 08:59:11 pm »

You have to manually edit the config file, specially if your domain has a composed name (i.e. name1.name2).
Connect with SSH and edit the winbind template conf file:

nano /etc/samba/winbind.conf.tmpl

comment the password server line and add your password server:
#password server = ${NTLM_PDC}.${NTLM_DOMAIN} #slurp
password server = DC.domain.local

same for workgroup and realm:

realm = domain.local
workgroup DOMAIN.local

save, restart and try to join.
If it doesn't work, change also the winbind.conf.

Also check this steps:

1) manually add your DC as host
2) add a DNS Routing to your domain
3) try to ping the DC and the domain from the Endian console




Logged
fsendoya
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #5 on: Tuesday 17 May 2016, 03:57:39 am »

First, thanks for all ideas, i finally joined Endian to AD, i just download the last community version and follow all steps, but now after created the access rule(i can see users and groups of the domain) in the http proxy log always obtain "tcp_denied/407". I can't understand what is wrong?? Huh
Logged
Di4bLo
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 39


« Reply #6 on: Friday 27 May 2016, 05:47:21 pm »

Welcome to my world!
I'm fighting against the proxy authentication since the 3.2.0b1 went out and I still don't have a solution.
Next week I'll try it in another domain.
Logged
MGODOY
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 2


« Reply #7 on: Wednesday 01 June 2016, 10:29:58 am »

I feel the same. From the latest updates see domain users and groups, but loading a rule on the proxy these users navigate stop. Which may be ?. Thank
Me pasa lo mismo. A partir de las ultimas actualizaciones logro ver los grupos y usuarios del dominio, pero al cargar una regla en el proxy estos usuarios dejan de navegar. Que podra ser ? Gracias
Logged
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

Page created in 0.078 seconds with 19 queries.
Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Design by 7dana.com